Billig oksemørbrad

Billig oksemørbrad - Få oksemørbrad af høj kvalitet til en billig prisHvad er mørbrad? Et godt spørgsmål, da kødudskæringen findes på mange forskellige dyr. Faktum er, at mørbraden er en lang muskel, der leverer rigtig mørt og fedtfattigt kød fra snart sagt alt slagtedyr fra okse til gris osv. Der er tale om en udskæring, der er efterspurgt og derfor dyrere end så meget andet kød.

Oksemørbrad er som sådan ikke billigt eller dårligt kød, men hvis du ser dig for, er det muligt at skaffe billig oksemørbrad. Køb helst hele stykker hos den lokale slagter eller nede i Superbests slagterafdeling, så kan prisen ende med at ryge ned på det halve, fordi du selv skærer for frem for at benytte slagterens arbejdskraft.

En anden god idé er generelt at nærstudere det pågældende stykke mørbrad i køledisken eller på slagterens vægt. Svinemørbrad sælges fx ofte med mange trevler, sener og fedtkanter vedhæftet, hvorfor prisen automatisk bliver højere, da forbrugeren betaler pr. gram i pakken. Så hvis det skal være billigt, så se dig for!

Mere info om kødkøb på nettet? Klik her

Billigt - Ikke kun godt! Om impulskøb af oksemørbrad

Vi så før på, hvordan det kan svare sig at kigge på den pågældende pakke køds indhold frem for selve prisen. Det er også en lignende filosofi, der ligger bag dette råd, nemlig at lære selve kvægracen at kende, så du lettere kan spotte, om en lav/billig pris på oksemørbradendækker over hit eller skidt til middagsbordet.

Herunder ses en oversigt med de mest gængse racer i oksens verden. Den er hentet fra en delikatessetest i dagbladet Børsen.

  • Angus: Godt allround-kød, kommer desværre tit fra Argentina. Knap så CO2-neutralt.
    • Blonde: Fransk, stort kvæg. Lyst og mørt.
  • Limousine: Igen en fransk fætter. Velegnet til store, lyse, magre steaks bl.a. Ingen eftersmag dog.
    • Marsk: Mange fedtsider, men velsmagende og mørt.
    • Malkeko: Billigt kød, der ikke egner sig til et godt måltid. Dårlig mørbrad.
    • Økologisk stud: Dansk kvæg med meget smag, saft og kraft. Garant for en god oksemørbrad.

Hent mere viden om dansk oksemørbrad

Billig oksemørbrad i lyrikkens verden

Vi har i denne blog set på nogle tricks, når du skal handle billig oksemørbrad i supermarkedet eller hos slagteren. Om man skal give 50 eller 100 kr. for et halvt kilo mørt oksekvæg nede hos sin kødpusher, spiller imidlertid ikke den store rolle, hvis man skal tro den danske digter Bo Lilles udgydelser – ja så længe bøffen er mør og ikke fra McDonald’s, går det nok. Han har specialiseret sig i haikugenren, der er kendt for sine korte, klare strofer. Han begik i 2010 en rækkes haikus om netop kød. Læs her et par stykker af dem:

1/
Salat kartofler
mørstegte mørbradbøffer
så er hun scoret

2/
Det billigste kød
stoppet ind i en bolle
- et tilbud fra Mac’s

Hvor køber du oksemørbrad på WWW? Se her

Del dine erfaringer om: Billig oksemørbrad
Annoncer:
Billig oksemørbrad


 
Denne side er en del af iRaptus.com - Fanø - Information om Fanø / Sønderho / Fanø Bad / Sommerhusudlejning på Fanø / Restauranter på Fanø